Znamení konce světa

22.07.2010 21:38

Světcovo stovky let neporušené tělo se náhle začalo rozkládat. Světem se šíří nepochopitelná vlna zemětřesení. Letní květiny rozkvětly v zimě za třesknutého mrazu. To vše jsou znamení, která podle proroctví předznamenávají blížící se konec světa.

Mýlí se, anebo žijeme opravdu v posledních dnech?

 

V několika posledních letech jsou lidé po celém světě ze všech medií bombardovány děsivými vizemi konce světa. Podle dávného kalendáře jihoamerických Mayů se prý má čas zastavit 21. prosince roku 2012. Novináři teď ze všech sil spekulují, zda očekávaný zánik naší civilizace způsobí třetí světová válka, srážka naší planety s asteroidem, výbuch supervulkánu nebo uplně něco jiného. Vědci naopka s úsměvem tvrdí že k obavám není důvod. Zajimavé však rozohdně je, že v posledních přibližně patnácti letech se naplňují i četná starobylá proroctví o nadcházejícím soumraku našeho světa.

 

Jedno z osudových znamení přicházejícího konce světa se nalézá v Indií. V malém ospalém městečku Góa, kde čas jako by se zastavil, stoji přes 500 let stará bazilika Dobrého ježíše. Ve stříbrné rakvi s několika okénky tu zdejší mniši uchovávájí tělo svatého Františka Xaverského.

Stejně jako těla mnohých dalších světců se i ostatky svatého Františka pos sotvky let vůbec nerozkládaly. Starousedlíci z Góy ještě pamatují, že mrtvý křesťanksý kazatel vždycky vypadal, jako by pouze spal. Dávné místní proroctví pak varovalo, že jakmile lidé zpozorují na mrtvém těle první známky tlení, mají se dát okamžitě na pokání. Soudný den totíž bude blíž, než je doba potřebná k tomu, aby chlapec dospěl v muže.

V roce 1998 se na světcově doposud neporušeném těle objevily první černé skvrny. V současnosti už mrtvola vypadá těžce poškozená rozkladnými procesy. Nadchází opravdu konec světa?

 

 Jiné děsivé znamení přichazejícího konce světa nalezneme hned u několika proroků. Konkrétně jde o mohutnou serií zemetřesení. Už Ježíš prorokoval, že těsně před soudným dnem povstane národ proti národu a království proti království, zavládne hlad a velká neúcta k zákonům a také nastane jedno zemětřsení za druhým.

O mohutné seizmické aktivitě hovořil i Nostradamus či známá jasnovidka Madame Sylvia. Zřejmě nejpodrobněji toto řádění živlů popsal proslulý Spící prorok Edgar Cayce. Slavný vizionář ve svém vidění z roku 1936 předpověděl, že se zemská osa začne kývat sem a tam. Současně varoval, že tyto výkyvy budou trvat celá desetiletí a budou stále silnější.

Konečným efektem pak bude prudký posun zemských pólů, při němž zahyne naprostá většina lidstva.

 

Nazemském povrchu se to projeví nejprve prudkými atmosférickými zvraty, což vyvolá četné bouře, hurikány a tornáda. Následovat bude lavina zemětřesení po celém světě. Přestože budou velmi ničivá, bude to stále pouze začátek.

Tu pravou seizmickou smršť odstartuje obří erupce italského Vesuvu a sopky Mt. Pelée na sotrově Martinique. Zhruba 3 měsice po těchto výbuších vypuknou obrovská superzemětřesení. Japonsko, Kalifornie a některá další území se potopí do oceánu, západní čáasti Usa a Kanady se oddělí od pevniny. Svět bude bičován gigantyckými smrštěmi a na pobřeží zautočí vlny tsunami přes 100m vysoké a řítíce se rychlostí přes 1000 km/h. A teprve poté dojde k obávanému náklonu zemské osy.

Porovnáme-li současný stav s Cayceovou vizí, musí nás nutně zamrazit. Loňský rok se vyznačoval takovými skoky v počasí že je ani meteorologové nedokázali vysvětlit. V poslední době jsme pak svědky obrovské série zemětřesení. Japonsko, Haiti, Chile a další místa se doslova otřásají v základech. Jsou to skutečnš předzvěsti blížící se katastrofy celoplanetárního rozsahu?

 

 Ještě jiné varovné znamení předpověděli už dávno před příchodem Kryštofa Kolumba do Ameriky indiáni kmene Hopi. Ve svých proroctvích hovořili jejích šamani o příchodu bílých mužů, o vybudování železniční i elektrické síťě a dokonce i o přistání člověka na měsíci a dopravení vzorků měsíční horniny na Zemi.

Velmi významná část hopijských proroctví se týká Velké očisty. Pod tímto pojmem chápou indiáni proces, při kterém Velký duch či Stvořitel sestoupí na Zemi a očistí jí od hříchu a všeho zlořádu. Podle Hopiu se přitom změní tvář Země a zahyne nepředstavitelné množství lidí.

Poroctví, pocházející podle etnografu z počátku 15. století, předpovídá řadu úkazů, které budou Velké očistě předcházet. Tím posledním má být to, že v posvátné indiánské krajině Černá Mesa v Arizoně rozkvetou za třeskuté zimy letní květiny. Jakko-li se zdá neuvěřitelné, roku 2006 k tomuto fenoménu skutečně došlo. Podle Hopiů nám v té době bude zbývat přibližně 10 let na pokání.

Čeká nás opravdu konec světa?